Vuurwerkfestival Scheveningen

Het vuurwerkfestival in Scheveningen

World class fireworks

Elk jaar in augustus wordt op het Scheveningens strand het vuurwerkfestival gehouden. Verdeeld over twee weekenden avonden worden verschillende shows en evenementen georganiseerd. Verschillende landenteams strijden hier voor de winst door met een zo mooi mogelijke vuurwerkshow voor de dag te komen. Zo waren er op de laatste editie teams uit onder andere Engeland, Duitsland, China, Japan, Italië, Polen en Nederland. Een vak en een kinderjury geven na de wedstrijden uitslag over het wie en waarom van de competitie. Lokale horeca en andersoortige ondernemers sluiten aan met een diverse randprogrammering die zich gedurende het festival over heel Scheveningen uitstrekt.

Groeiend fenomeen

Het festival is in nog geen tien jaar van een betrekkelijk bescheiden opzet uitgegroeid is tot een massale publiekstrekker. Op de festiviteiten komen namelijk jaarlijks honderd duizenden bezoekers uit binnen en buitenland af.

Gemeente en overheid spelen hier op in door relatief makkelijk te regelen vergunningen en ontheffingen voor ondernemers en zelfs een 2 uur gratis parkeerregeling voor bezoekers gedurende de vuurwerkshows. De shows die vanaf pontons op zee worden afgestoken zijn op en over een behoorlijke lengte van het strand te zien. Dit zorgt ervoor dat dit evenement zich ook leent voor massaal bezoek aangezien het niet moeilijk is om een mooi plekje met goed zicht op het afsteken van het vuurwerk te bemachtigen.